luni, 29 noiembrie 2010

Long Live Transmission!

Intrebati pe oricine care foloseste linux sau mac ce client de torente prefera si de cele mai multe ori o sa auziti "Transmission!"
Ce au reusit baietii sa faca? Un client stabil de torente care simplifica tot, de la interfata pana la download-ul in sine.
Ce are in plus fata de uTorrent? Pai in primul rand, poti edita lista de trackere a torentului, chestie de care m-am lovit de multe ori.
In plus, cand ai torente packet de filme, poti reveni sa downloadezi mai tarziu restul de fisiere, fara sa cauti prea mult prin interfata, uTorrent nu te lasa decat la inceput, dupa care trebuie sa readaugi torentul ca sa-ti alegi si celelalte fisiere, ceea ce e extrem de enervant.
Transmission e atat de popular incat a ajuns sa fie preinstalat in marea majoritate a distributiilor de Linux ca fiind clientul de torente default.
Si bine au facut, parerea mea.
Mai sunt si altele, gen Deluge... care e o clona ieftina de uTorrent, si care "darama" procesorul.
In rest, toate bune si frumoase.
Transmission are interfata web, poate fi folosit ca serviciu de background,(de exemplu daca vrei sa faci un mediastation dintr-o plasma si un pc cu DVI, din linux si 3 programe, ai rezolvat problema) monitorizeaza foldere cu fisiere torrent si le downloadeaza automat, deci  are tot ce ai nevoie.
Integrarea cu sistemul de operare este punctul forte al programului,insa.

Share this on: Share On Facebook ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On StumbleUpon ! Blog Feed !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu